Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Jullie moeten je gaan voorbereiden op het laatste afscheid"

Dit zei een huisarts onlangs tegen een gezin. Brigit had al ruim vier jaar darmkanker. Nu konden de artsen helaas niets meer voor haar doen….

Hoe moeilijk ook, maar Brigit besloot haar eigen uitvaart te gaan voorbereiden en nam contact op met Memora Uitvaartverzorging. “Ik wil vooraf één en ander regelen, want dan weet ik zelf hoe mijn uitvaart er uit komt te zien.” Over één ding was ze heel duidelijk: ze wilde niet opgebaard worden in een kist. Ze wilde ingewikkeld worden in een mooie wade. Ik heb diverse wades gebracht zodat ze zelf de stoffen kon voelen en kleuren kon zien. Heel emotioneel was het ook toen vrienden de afscheidsspeeches aan haar voorlazen een aantal dagen voordat ze stierf. Andere muzikale vrienden gaven nog een prachtig slaapkamerconcert. Brigit genoot ervan. De speeches en muziek zijn tijdens haar uitvaart voorgedragen.

Haar man schreef mij na de uitvaart: “Wat fijn dat wij al kennis konden maken vóór haar overlijden. Dit zou ik iedereen aanraden, als men de kans daarvoor krijgt. Je hebt Brigit nog leren kennen, dat maakt het nog persoonlijker. De uitvaartbranche is zo'n branche waar je het liefst niets mee te maken wilt hebben. Maar is het zover, dan kan ik deze persoonlijke manier van afscheid nemen zéér aanbevelen.”

Wanneer een overlijden dichtbij komt, kan er behoefte zijn om de uitvaart voor te bereiden. Wij kunnen u daarbij helpen. Memora Uitvaartverzorging is een kleinschalige onderneming die hele persoonlijke uitvaarten verzorgt. Voor meer informatie www.memora.nl. U kunt ook bellen met Carin Schoenmakers (06) 51 82 75 45.

Naar het overzicht