Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Het is belangrijk dat u snel duidelijkheid hebt over de kosten"


Een uitvaart is duur. Het is belangrijk dat u snel duidelijkheid hebt over de kosten. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt.

Gemiddeld kost een crematie tussen de € 5.000,- en € 7.000,-. De kosten voor een begrafenis zijn meestal hoger. Deze liggen gemiddeld tussen de  € 6.000,- tot € 9.000,-. Dit heeft onder andere te maken met de kosten van de grafrechten.

Binnen enkele dagen - nog voor de uitvaart - ontvangt u de kostenbegroting. Dit is nog geen definitieve opgave. Die kan iets hoger of lager uitvallen doordat sommige kosten vooraf niet exact vast te stellen zijn, zoals bijvoorbeeld het aantal bezoekers bij de koffietafel.

Mogelijk heeft u een uitvaartverzekering die de kosten (grotendeels) vergoedt. Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen. De naturaverzekering en de kapitaalverzekering. Bij een naturaverzekering keert de verzekeraar in principe geen geld uit, maar verzorgt een aangewezen uitvaartonderneming de uitvaart conform uw polis. Het is geen verplichting dat die uitvaartonderneming ook de uitvaart verzorgt. Kiest u voor een andere uitvaartonderneming, dan krijgt u de opgebouwde waarde uitgekeerd. Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een geldbedrag uit. Ook dan kunt u zelf uw uitvaartonderneming kiezen.

U kunt geheel vrijblijvend een kostenbegroting aanvragen.