Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Van juf naar uitvaartbegeleider"

Een lang gekoesterde wens is uitgekomen! Na zo’n 20 jaar voor de klas te hebben gestaan (basis- en speciaal onderwijs) mag ik me nu gediplomeerd uitvaartbegeleider noemen!

In 2017 mocht ik aan het werk op natuurbegraafplaats Heidepol. Wat een prachtige plek, midden in de natuur. Hier is mijn liefde voor de uitvaartwereld gegroeid en ik wist: dit is mijn vak. Al snel voelde ik  de wens om families nog beter te leren kennen en hen het hele traject van afscheid bij te staan. Toen ben ik de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Gaandeweg uitvaarteducatie gestart.

Nu mag ik trots zeggen dat Carin en ik onze krachten gebundeld hebben. We hebben dezelfde drive, we luisteren goed naar onze families, nemen echt alle tijd en nemen niks als vanzelfsprekend aan. En zeker niet onbelangrijk we lachen veel!

‘Vind je dit vak niet zwaar?’ vragen mensen me vaak. Nee! Ik mag mensen verder helpen in het leven, dat is het mooiste wat er is. Dat mensen zomaar hun hart voor je openen en je even heel dichtbij mag komen op een intens moment blijft heel speciaal. Door te luisteren en vragen te stellen probeer ik de wensen van onze families te vertalen naar een passend afscheid. Niks is gek of raar, je mag me alles vragen. Niet ‘zoals het hoort’  maar ‘zoals je wilt…’

Door mijn jarenlange ervaring als juf kan ik kinderen op een heel natuurlijke manier betrekken bij een afscheid. Het is ook voor kinderen ontzettend belangrijk dat je hen erbij betrekt, zodat zij op een warme manier terugkijken op het afscheid, dat helpt hen vooruit!

Naast mijn werk als uitvaartbegeleider richt ik me op andere rouw-zaken. Ik organiseer rouwretraites, ben spreker op uitvaarten en richt me op rouw in de klas.

Marleen is dag en nacht bereikbaar op tel: 06- 83 95 21 40