Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Het overlijden van een kind is intens verdrietig"


Het overlijden van een kind is intens verdrietig en een drama voor iedere ouder. Het is één van de moeilijkste ervaringen om te verwerken. Het gaat zo tegen de natuur in om de uitvaart voor je eigen kind te regelen. Maar als het u overkomt, is het fijn dat er iemand naast u staat waar u op kunt vertrouwen en die u tijdens deze zware dagen ondersteunt.

"Kinderen hebben zo hun eigen manier om verdriet te uiten"


Vaak zijn er ook andere kinderen van het gezin, uit de familie, van school, van de sportclub of uit de buurt bij betrokken. Het is belangrijk om kinderen bij het afscheid te betrekken.

Het is voor kinderen een hele heftige gebeurtenis als iemand in de directe omgeving overlijdt. Bijna ieder kind krijgt te maken met het overlijden van een opa of oma. Of misschien zelfs van een ouder, broer, zus, neef, nicht, vriend of vriendin. Zomaar iemand verliezen kan voor een kind een groot gevoel van onveiligheid geven. Kinderen hebben zo hun eigen manier om verdriet te uiten en er mee om te gaan. Het is belangrijk om hen daarbij te helpen en te begeleiden. Tijdens de voorbereiding van het afscheid kan ik de (groot)ouders, familieleden en andere betrokkenen van advies voorzien. Door mijn werk als psycholoog, zorgbegeleider op school en als uitvaartbegeleider, heb ik hier veel ervaring mee. Ik kan u daarnaast adviseren in de mogelijkheden van verdere (rouw) begeleiding.