Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

NIEUWS

Tragikomedie "De Goede Dood" GEANNULEERD

Geschreven op

VOORSTELLING IS GEANNULEERD! De Goede Dood Een met herkenbare elementen doorspekt en indringend toneelstuk over euthanasie. Een prachtig schouwspel met ruimte voor de lach en de traan en zeer geschikt als trainingsproductie voor zorg en onderwijs. Lees meer »

Uitvaartwensen vooraf bespreken geeft rust

Geschreven op

Afgelopen jaar werd ik gevraagd om de uitvaartwensen van een man te komen bespreken. Meneer was terminaal en samen met mij, wilden hij en zijn vrouw, zijn afscheid voorbereiden. Soms was het emotioneel, dan werd er even geglimlacht. Lees meer »

Onze samenleving verandert

Geschreven op

De manier waarop mensen invulling geven aan een begrafenis of crematie verandert. Geen koffie meer met cake maar een borrel met een bitterbal. Ook religieuze tradities verdwijnen en nieuwe rituelen ontstaan. We leven in een multiculturele samenleving. Lees meer »

Lezing "en toen werd het stil..."

Geschreven op

En toen werd het stil… Elke dag sterven mensen, niet alleen op het nieuws, maar ook in onze eigen omgeving, hopelijk door ouderdom, helaas vaak jonger. Carin Schoenmakers als uitvaartonderneemster, Mirjam Verschure als uitvaartspreekster en Jaap Beekhuis van Urnengedenkparken houden zich bezig me... Lees meer »

De 6 meest kostbare dagen

Geschreven op

Regelmatig word ik gevraagd om vooraf het gesprek aan te gaan over de uitvaartwensen. Soms blijft het op grote lijnen, andere keren wordt het tot in detail ingevuld. Maar even zo belangrijk: weet u wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig? Wat kost een uitvaart? Lees meer »