Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Zomaar een tafelgesprek over liefde

Zondagochtend in een hotel. Zoekend op de kaart die verspreid over onze tafel ligt met de vraag: wat gaan we doen vandaag? Naast ons een echtpaar op leeftijd. Hij voorziet zijn vrouw van allerlei lekkers van het ontbijtbuffet. Ik zeg tegen mevrouw “wat heeft u een attente man. Hij zorgt liefdevol voor u.” “Dat mag ook wel”, is haar antwoord. Meneer schuift aan en ik vertel hem dat ik hem zo attent vind. Zijn pretoogjes glinsteren en stralend vertelt hij: “zij is ook heel lief voor mij hoor.” Ik vraag hen hoe lang ze elkaar al kennen en dan komt het verhaal.

Beiden zijn hun geliefde, waarmee ze hun hele leven getrouwd waren, verloren. Vooral hij vertelt over de eerste moeilijke tijd. De lege plek naast hem in bed, aan tafel en de bank. Haar stem die zo vertrouwd klonk en die hij nooit meer hoort. Het niet meer kunnen delen van wat ze meemaakten. Het alleen-zijn viel hem zwaar.

Ik vraag haar hoe ze elkaar ontmoet hebben? Ze vertelt het volgende: “we gingen met een bus gezelschap naar André Rieu in Amsterdam. Tijdens de busreis raakten we aan de praat. Stiekem dacht
ik; goh wat een aardige man. Tijdens het concert verloor ik hem uit het oog. Gelukkig, tijdens de pauze, zag ik hem weer in de foyer. Vol enthousiasme vertelde hij mij dat hij zo genoot en mooie foto’s had genomen. Na het concert verzamelden wij weer om terug naar het hotel te gaan. Hij ging naast mij zitten. In de bar in het hotel dronken we samen nog een drankje. Terwijl we de foto’s bekeken zei hij: zal ik de foto’s naar je doorsturen? Zo kwam deze slimmerik aan mijn mobiele telefoonnummer. Dezelfde avond nog, kwamen de foto’s op mijn telefoon binnen. Met daaronder de uitnodiging om samen na te praten. We spraken af op een terrasje en met koffie en Bossche bollen. Volgende maand vieren we het driejarig samenzijn met vrienden en familie. Nooit had ik gedacht dat na het verlies van mijn lieve man ik weer gelukkig kon worden!” Hij glundert als hij naar haar kijkt en zegt: “mijn hartslag is altijd hoger als ik bij haar ben. Zeg nou zelf; het is toch een hele mooie vrouw!” Ik geef hem gelijk, Tonnie kijkt liefdevol naar haar Pierre en zegt: “ik houd ook van jou.”

 

Dus voor mensen die graag op een andere manier dan Tinder of Swipen een nieuwe partner willen vinden; boek een reisje of dagje uit met een gezelschap. Je kunt zomaar de liefde weer tegenkomen!

Naar het overzicht