Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Waaklichtjes op de Molenberg"

Historisch cartografisch pentekenaar Ben Speijdel heeft een boek samengesteld met pentekeningen en handgeschreven teksten over de Algemene begraafplaats van Doesburg.

Ben heeft hier heel wat jaartjes aan gewerkt. Iedere week zat hij op de begraafplaats te schetsen en te tekenen. Hij weet veel over de symboliek en betekenissen van de afbeeldingen en teksten op de grafmonumenten. Ook heeft hij veel verhalen van nabestaanden gehoord over hun dierbaren die er begraven zijn.

Zaterdag 21 mei is de officiële boekpresentatie op het stadhuis van Doesburg. Hier zal Ben het eerste exemplaar van zijn boek overhandigen aan de burgemeester. Daarna volgt een kranslegging op de Algemene begraafplaats.

Vanaf 13.00 uur is het mogelijk om het boek “Waaklichtjes op de Molenberg” aan te schaffen bij het Poortgebouw, Meipoortwal 3 in Doesburg en kunt u het boek laten signeren door Ben. Het boek kost € 20,-. Hierna is het te verkrijgen via de boekhandel.

Ook is de Afscheidskamer opengesteld voor publiek. Gastvrouw Carin Schoenmakers en beheerder Gerrit Brinkhorst zijn aanwezig om u te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden.

Naar het overzicht