Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Overname Yarden door cooperatie DELA gaat definitief door

Uitvaartpolissen Yarden-verzekerden veiliggesteld

De overname van Yarden door DELA gaat definitief door. De uitvaartverzekeringen van de 1 miljoen Yarden-verzekerden zijn daardoor gered.

Geen bijbetaling voor pakketdekking de eerste 10 jaar

Om zelfstandig financieel in herstel te komen maximeerde Yarden in de zomer van 2019 de waarde van 390.000 naturapolissen. Dit betekende dat er vanaf dat moment door de Yarden verzekerden moest worden bijbetaald voor de gestegen kosten van de uitvaart. Zoals al eerder bekend gemaakt garandeert DELA dat bij overlijden in de komende tien jaar nabestaanden voor wat betreft de pakketdekking niets hoeven bij te betalen als zij gebruik maken van het eigen uitvaartbedrijf. De waarde van het verzekerd pakket van Yarden-verzekerden stijgt de komende jaren door indexering van grofweg 3.200 euro naar 3.700 euro. Hiermee zal er nog altijd ongeveer 5.000 euro bijbetaald moeten worden voor een uitvaart. Ongeacht door welke uitvaartonderneming de uitvaart verzorgd wordt. 

Voorlopig draait Yarden gewoon door

In de praktijk verandert er voorlopig niets voor de Yarden-verzekerden: de polis loopt gewoon door en zij (of hun nabestaanden) kunnen blijven rekenen op de gebruikelijke dienstverlening. Om hen te informeren ontvangen zij in de maand augustus een brief van DELA.

Financiële positie DELA blijft kerngezond na overname

Coöperatie DELA heeft geen winstoogmerk, zij dient de belangen van haar leden op korte en lange termijn te beschermen. Door de overname wordt het collectief groter en sterker, zo ontstaat er op termijn meer ruimte voor winstdeling en inflatiebescherming. De overname vraagt op korte termijn een kapitaalinjectie, maar dit heeft slechts een beperkte invloed op het eigen vermogen en solvabiliteit van DELA. Het leidt ook niet tot extra premieverhogingen.

Naar het overzicht