Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Onze samenleving verandert

De manier waarop mensen invulling geven aan een begrafenis of crematie verandert. Geen koffie meer met cake maar een borrel met een bitterbal. Ook religieuze tradities verdwijnen en nieuwe rituelen ontstaan. We leven in een multiculturele samenleving. Iedere cultuur kent zijn eigen uitvaartrituelen.

Bij sommige culturen gaat de overledene direct na het overlijden terug naar het geboorteland waar dan de uitvaart plaatsvindt. Ook zien we steeds vaker dat mensen hun lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap. In zo’n situatie wordt er vaak geen afscheidsplechtigheid georganiseerd. Daarnaast kan het vanuit kostenoverweging zijn dat de uitvaart enkel in zeer kleine kring plaatsvindt.

Het zijn slechts een aantal voorbeelden waarbij er voor achterblijvers geen mogelijkheid is een herdenkingsdienst bij te wonen van een goede vriend, buurtbewoner, collega, clubgenoot enz. Geen uitvaartdienst, geen samenzijn…Iemand verdwijnt uit je leven zonder dat je afscheid hebt kunnen nemen.

Naast het volledig verzorgen van uitvaarten kunt u bij Memora Uitvaartverzorging ook terecht voor het organiseren van enkel een herinneringsbijeenkomst. We gaan samen in gesprek over hoe we deze bijeenkomst invulling gaan geven. Door het gemis in woorden, beeld en muziek weer te geven, kan het overlijden een plekje krijgen.

Memora Uitvaartverzorging is een onderneming die door haar kleinschaligheid hele persoonlijke uitvaarten verzorgt in de regio de Liemers, Lingewaard, Arnhem en omgeving. Memora staat voor persoonlijke aandacht, betrokkenheid en kwaliteit. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. U bereikt ons 24 uur per dag op telefoonnummer (06) 51 82 75 45 

Naar het overzicht