Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Memora Uitvaartverzorging opent op 31 mei 2015 de Afscheidskamer

In het historische poortgebouw aan de Meipoortwal 3 in Doesburg bevindt zich de Afscheidskamer. Voorheen de "Opbaarkamer". Memora Uitvaartverzorging heeft sinds kort het beheer van de ruimte overgenomen en het interieur opgefrist. De Afscheidskamer is een sfeervolle en intieme ruimte waar een overledene opgebaard kan worden. Nabestaanden krijgen zelf een sleutel en hoeven dus geen bezoekafspraak te maken. Het is een mooi alternatief wanneer een thuisopbaring niet mogelijk of niet gewenst is. Naast diverse zitplaatsen is er een keukentje met gratis koffie- en theefaciliteiten. Met foto's, tekeningen, bloemen enzovoort mag men de ruimte zelf aankleden.

U bent van harte welkom om de Afscheidskamer op zondag 31 mei van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Johan Kock (www.int-o-art.nl) onthult één van zijn schilderijen gebaseerd op het thema "de vier seizoenen" van Vivaldi. Ieder seizoen hangt er dus een ander schilderij om de sfeer van dat jaargetijde te accentueren. Daphne Questro, (klassiek) zangeres, zorgt voor muzikale aankleding (www.daphnezingt.nl). Alex Gerritsen en Erna Bosch van Gerritsen grafmonumenten zijn ook aanwezig (www.gerritsengrafmonumenten.nl). Alex laat zien hoe steen bewerkt wordt tot een grafmonument. Erna verzorgt interessante rondleidingen over de aangrenzende monumentale begraafplaats.

U krijgt na uw bezoek van ons een kopje koffie of thee aangeboden bij Bertram & Brood, Meipoortstraat 26 (www.bertrambrooddoesburg.nl). U ontvangt van hen ook nog een kleine lekkernij.

Voor meer informatie: www.afscheidskamerdoesburg.nl of telefoon 06-51 827 545. De beheerders zijn Carin Schoenmakers en Gerrit Brinkhorst van Memora Uitvaartverzorging.

Naar het overzicht