Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Lezing "en toen werd het stil..."

En toen werd het stil…

Elke dag sterven mensen, niet alleen op het nieuws, maar ook in onze eigen omgeving, hopelijk door ouderdom, helaas vaak jonger. Carin Schoenmakers als uitvaartonderneemster, Mirjam Verschure als uitvaartspreekster en Jaap Beekhuis van Urnengedenkparken houden zich bezig met uitvaarten. In hun vak nemen ze maatschappelijke thema’s mee: 24 uurs maatschappij, ontkerkelijking, duurzaamheid.

Carin begeleidt mensen in het proces naar de uitvaart toe en zoekt mee naar een manier waarop u nog even dag en nacht bij uw dierbare kunt zijn.

De ontkerkelijking heeft zijn intrede gedaan. Het is even zoeken, hoe een uitvaart vorm te geven. Mirjam Verschure spreekt namens u en bedenkt rituelen die bij de overledene én de nabestaanden passen. Ze heeft er een boek over geschreven: ‘Dag lieve jij, dag’.

Als we cremeren, wat doen we dan met de as, als ook de nabestaanden er niet meer zijn? En wat gebeurt er eigenlijk met het grondwater als we uitstrooien? Jaap zorgt ervoor dat daar geen zorgen over hoeven te zijn. Hij gaat met mensen op zoek naar de mooiste asbestemming in de natuur.  

Zo zijn er in de uitvaartbranche tendensen, waarvan we u op de hoogte willen brengen. U bent van harte welkom op onze lezing op dinsdag 22 oktober om 20.00 uur in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in het centrum van Zevenaar. Koffie en lezingen zijn gratis. Graag aanmelden bij Carin: info@memora.nl of bel 06-51 827 545.

 

En toen werd het stil…

Nu praten, omdat het straks niet meer kan.

Naar het overzicht