Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Kerk Oud-Zevenaar moet open blijven!

Kerk Oud-Zevenaar moet open blijven!

 

Graag reageer ik op bijgevoegd krantenartikel.

Ik ben geboren onder de toren van de Andreaskerk. Mijn ouderlijk huis staat in de Romei. Opgegroeid met pastoor Olde Rikkert die menig potje straatvoetbal mee speelde. Op de katholieke basisschool in de Oranjelaan kreeg ik Catechismus van pastor Lurvink. Alle rituelen heb ik als Katholiek meisje ondergaan in de Andreaskerk. Ergens onderweg in mijn verdere ontwikkeling, heb ik het geloof verloren. Toen mijn ouders overleden, hebben wij hun uitvaarten in deze kerk gehouden. Nu, als uitvaartbegeleidster kom ik nauwelijks meer voor uitvaarten in de Andreaskerk.

Waarom?
Omdat veel mensen kiezen voor een crematieplechtigheid en in deze aula de uitvaartdienst plaatsvindt. Maar daarnaast ook omdat ik families afraad om in een bijna lege kerk de uitvaart plaats te laten vinden. Zo is er vlakbij de grote, logge en sfeerloze Andreaskerk de knusse kapel in de Pelgromhof. Maar nog vaker verwijs ik Zevenaarse families naar de kerk in Oud-Zevenaar.

Waarom?
Deze sfeervolle en mooi gedecoreerde kerk ademt een hele warme sfeer uit. Er is een prachtige akoestiek. Het team van vrijwilligers doet alles om het goed te laten verlopen. De saamhorigheid voel je door alles heen! Naast deze kerk is een aula met een 24-uurskamer. De familie kan op ieder moment naar hun dierbare gaan. Dit is de enige plaats in Zevenaar waar dit kan! Daarnaast is er een horecagelegenheid die de koffietafel kan verzorgen. Er kan gratis geparkeerd worden (ook al uniek in Zevenaar). Als laatste: vergeet u niet de saamhorigheid in de Oud-Zevenaarse en Ooyse gemeenschap. Als u wilt dat de kerk vol blijft zitten, dan kunt u niet anders dan voor Oud-Zevenaar kiezen!

Ik doe een dringend beroep op de parochie Sint Willibrordus om de woorden van Wim Wismans zeer serieus te nemen. Ik ben het volledig met hem eens! Ik wens u veel wijsheid toe. 

Naar het overzicht