Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Hoe zit dat nu precies met mijn uitvaartverzekering?"

Deze vraag krijgen wij vaak. Begrijpelijk, want meestal heeft u die verzekering tientallen jaren geleden afgesloten en weet u niet meer precies waarvoor u eigenlijk verzekerd bent.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen:

1) Kapitaalverzekering
Een kapitaalverzekering keert na overlijden van de verzekerde een vast bedrag uit aan de nabestaanden. U bent vrij om te bepalen wat u met het uit te keren bedrag doet.

2) Naturaverzekering (dienstenverzekering)
Bij een naturaverzekering keert de verzekeraar in principe geen geld uit, maar regelt zij de uitvaart met standaard diensten en producten tot maximaal het bedrag dat in uw polis staat. Voor alles wat niet standaard is, moet u bij betalen. Houdt u er daarom rekening mee dat u bijna altijd moet bijbetalen. Zo zijn de kosten voor bijvoorbeeld een koffietafel nooit meeverzekerd.  Veel mensen hebben een naturaverzekering bij een grote, landelijke uitvaartorganisatie. Is dit het geval? U bent dan niet verplicht de uitvaart door die uitvaartorganisatie te laten verzorgen. Kiest u voor een andere uitvaartonderneming, zoals Memora? Dan wordt er een vast geldbedrag uitgekeerd. Een soort afkoopwaarde.

Heeft u één of meerdere (oude) uitvaartverzekeringen en wilt u weten waarvoor u verzekerd bent? Wij helpen u daar graag mee. Het kost u niets. Wij vinden het belangrijk dat u vooraf weet waar u aan toe bent. Voor meer informatie over onze dienstverlening kijk op www.memora.nl of bel (06) 51 827 545. 

Naar het overzicht