Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

10 jaar in het vak en dankbaar voor het vertrouwen

In 2011 begonnen als stagiaire bij een uitvaartonderneming. Daarna ging het snel. Opgeleid worden tot uitvaartbegeleidster waarbij haar achtergrond als psycholoog heel goed van pas kwam. De eerste uitvaart die ze zelf proffesioneel begeleidde was van haar moeder. “Ik dacht bij mezelf: als ik dit kan, kan ik veel.”

Memora uitvaartverzorging is een begrip in regio de Liemers. Uitvaartbegeleidster en eigenaresse Carin Schoenmakers legt haar ziel en zaligheid in haar werk. “Eigenlijk voelt het voor mij niet als werk”, vertelt ze. “Het klinkt misschien raar, maar ik voel me in de dagen voorafgaand aan de uitvaart vaak onderdeel van de familie. Nee, ik heb geen klanten of cliënten, ik heb het altijd over mijn families.” Inmiddels maakt Carin onderdeel uit van veel families. “Daar ben ik heel dankbaar voor”, zegt ze met ontroering in haar ogen. “Het feit dat ik families mag begeleiden in een hele kwetsbare periode, ontroert mij iedere keer weer. Wanneer mijn werk mij niet meer zou raken, weet ik dat het tijd is om te stoppen.” De dienstverlening van Memora wordt met een 9,8 beoordeeld. “Daar ben ik uiteraard heel trots op.”

Het team is inmiddels uitgebreid. “Klopt. Ik zocht naar iemand die net zoveel passie en liefde heeft voor het vak. In Marleen Bruns-Bos vond ik de geschikte uitvaartbegeleidster. Samen staan wij klaar voor onze families om hen bij te staan, wanneer dit nodig is.”

Naar het overzicht