Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Memorabels

Beste bezoeker,

Sinds kort schrijf ik korte verhalen, deze gaan meestal over mijn werk. Maar soms ook over andere dingen. 

Ik heb besloten dat ik deze wil delen op mijn website. Uiteraard respecteer ik de privacy van de personen die in mijn verhalen een rol spelen. Dus zijn de namen gefingeerd en wordt er geen plaats- of tijdsaanduiding gebruikt.

Veel leesplezier.

Hartelijke groet,

Carin Schoenmakers

“Het hoeft voor mij niet meer”

Geschreven op

Dit zijn de woorden die Annie tegen mij zegt, als ik bij haar op visite ben. Ze is nu 90 jaar en heeft blaaskanker met uitzaaiingen in haar nieren en buik. De dokters hebben nog een pittige operatie voorgesteld, maar Annie heeft gezegd: “ik ben al zo oud, ik ga geen poespas meer uithalen. H Lees meer »

't Huisje

Geschreven op

Ik zit onder de veranda als de stortbui losbarst. Loodrecht komen de druppels in grote aantallen naar beneden. Even later een flitslicht, daarna de donder. Ook de wind trekt iets aan. Ik voel de koelere lucht op mijn huid. Ik kan hier zo van genieten. Een zomerse bui. Lees meer »

Vertraging

Geschreven op

Ik merk het steeds vaker in mijn dagelijks leven: haast, onrust, frustratie, gespannenheid. We leven in een ratrace en komen er steeds vaker in verstrikt te zitten. Onderweg in mijn auto, zie ik mensen bijna op de bumper van de voorganger kleven, de toeter is niet meer alleen voor noodsituaties,... Lees meer »

Eindstreep

Geschreven op

We worden alleen geboren, althans als je geen meerling bent. En doorlopen het leven met je ouders, eventueel broer(s), zus(sen) en familie. Onderweg maken we vrienden, vinden we een partner, komen er mogelijk kinderen. Kortom: we leven meestal samen met mensen om ons heen. Lees meer »

Belofte maakt schuld

Geschreven op

“Hoi Annette, Carin hier”. “Hoi Carin, ik ben hier”. Dit was iedere keer zoals onze ontmoeting begon, op het moment dat ik jouw voordeur had geopend, de hal binnengestapt was en de haldeur opende. Waar “hier” was moest ik altijd even uitvinden. Maar meesta Lees meer »