Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Gouden randje aan een donkere dag"

Eindelijk wist ik wat ik later worden wil!

Zo'n zeven jaar geleden werkte ik nog in de metaalsector. Een weinig uitdagende administratieve baan, die me niet echt veel voldoening bracht. Ik merkte dat ik meer vanuit mijn gevoel wilde werken. Toen ik in 2013 in de uitvaartbranche kon beginnen, wist ik het al heel snel: "dit is wat ik later worden wil"!

Inmiddels werk ik zeven jaar bij een crematorium. Jaren waarin ik vele families en uitvaartverzorgers heb mogen begeleiden. Ik vind het fijn om te ont-zorgen. Ik kan goed luisteren, ben praktisch en kan creatief meedenken. Ik ben van de details; de kleine dingen.

Ook ik heb privé van dierbaren afscheid moeten nemen. Ik merkte dat het samen vormgeven van een uitvaart iets met mij doet. De dood is definitief, maar de liefde gaat verder en die liefde wil je terug laten komen in het afscheid.

Geen leven is hetzelfde en dus is ook elk afscheid weer anders. Die grote afwisseling spreekt mij erg aan. Families met diverse culturele achtergronden, verschillende wensen, ideeën en vragen. Hoe bijzonder is het, als je nabestaanden daarin mag bijstaan!

De komende tijd mag ik bij Memora ervaring opdoen als assistent uitvaartbegeleider. Mijn ervaring als algemeen -en administratief medewerker bij een crematorium is hierbij een goede basis.

Samen vormgeven aan een mooi afscheid, om zo een gouden randje te geven aan een donkere dag.

Marjon Gesthuizen-van de Geijn (ass. uitvaartleidster)