Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

"Samen hebben wij mijn opa zijn mooie pak aangetrokken"

 

Ik ben 20 jaar en woon in Zevenaar. Ik ben een rustig en gedreven persoon. Zonder muziek kan ik niet. Ik luister veel muziek en heb gitaar gespeeld. Samen met vrienden vind ik het leuk om naar een stad te gaan samen en te shoppen.

In 2018 overleed mijn opa in het ziekenhuis, nadat hij op mijn verjaardag een hartstilstand kreeg. Samen met de uitvaartverzorgers heb ik mijn opa voor de laatste keer verzorgd en zijn mooie pak aangetrokken. Daarna is hij door mijn familie in zijn kist gelegd. Toen ik mijn opa toen weer zag, heb ik hem een laatste groet gebracht. Ik weet niet of hij dit heeft meegekregen, maar dit was het laatste wat ik voor hem kon doen. Op de dag van de uitvaart hebben wij opa zelf begeleidt in de rouwauto. Tijdens de dienst heb ik een zelf geschreven tekst voorgedragen voor opa. Ik  was een beetje nerveus, maar heb het wel gedaan. Na de dienst hebben wij opa naar de crematieruimte gebracht. Wij zijn tot het laatste toe bij hem gebleven.

Door het overlijden van mijn opa en alles wat bij een uitvaart komt kijken, ben ik gefascineerd geraakt. Ik heb een schriftelijke cursus uitvaartverzorging besteld en ben aan de slag gegaan. Nu krijg ik de kans om samen met Carin te gaan ervaren wat dit vak écht inhoudt. Mijn interesse gaat vooral uit naar de laatste verzorging van de overledene en het rouwvervoer.

Het kan dus zijn dat u mij de aankomende maanden tegenkomt als stagiair bij Memora uitvaartverzorging.