Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Coronavirus

Update dinsdag 14 september 2021

Belangrijkste wijzigingen per 25 september 2021
De anderhalve meter maatregel is niet meer de voorgeschreven norm, maar blijft wel het advies.

Het virus is nog lang niet weg, het in acht nemen van de basisregels blijft belangrijk, dus:


RIVM postmortale zorgverlening (uitvaartbranche) 

Coronavirus en overlijden
Het coronavirus is een virus dat door besmette druppels die vrijkomen bij hoesten en niezen en (direct) contact overgebracht wordt van mens op mens. 

Besmettingsrisico’s na overlijden
De overdracht van het virus vormt ook risico na overlijden. Het dringend advies is om een overledene door het coronavirus minimaal 24 uur in een speciale ruimte te koelen. Met daarnaast het uitvoeren van handhygiëne na elk contact met de overledene, zijn de risico’s op besmetting tot een minimum te beperken.  

Deltavariant (Indiase variant) 
De deltavariant van het coronavirus wordt steeds vaker in Nederland aangetroffen. De deltavariant is aan een opmars bezig en zal naar de alfavariant (Britse variant) verdrongen hebben als dominante virusvariant in Nederland. Blijf alert en bij klachten, meld u dit bij de uitvaartbegeleidster. Wij vragen u dan om te testen. Bij een positieve uitslag, blijft u thuis!

De laatste verzorging vanaf 25 september 2021
Memora Uitvaartverzorging verzorgt de overledene weer samen met de nabestaanden. Daarna kan de overledene zonder problemen vervoerd worden naar de plaats van opbaring. De overledene mag zowel thuis als in het uitvaartcentrum opgebaard worden. Hierbij is het zelfs mogelijk om nog persoonlijk afscheid te nemen. Goede handhygiëne blijft essentieel na elk contact met de overledene.

De contactmomenten bij u thuis met de uitvaartleidster van Memora Uitvaartverzorging
Samen met u en uw naaste familieleden zullen wij de regelgesprekken bij u thuis houden. Hierbij zullen wij geen handen schudden. Indien nabestaanden corona gerelateerde klachten vertonen, verzoeken wij deze familieleden alleen via de online communicatiemiddelen aanwezig te zijn. 

Uitvaart-, of afscheidsdienst in crematorium, kerk en andere locatie (vanaf 25 september 2021)
Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor uitvaarten. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen. 

Horeca (vanaf 25 september 2021)
Horeca-gelegenheden zijn zowel buiten als binnen weer open voor groepen mensen. 

Is de condoleance (koffietafel/borrel) op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid? Bijvoorbeeld in een restaurant of zalencentrum. Dan gelden de volgende regels:


Meer informatie
Rijksoverheid

Vaccinatie team Memora
Inmiddels zijn alle teamleden volledig gevaccineerd. Toch waken wij over onze gezondheid. In sommige situaties zullen wij toch mondkapjes blijven dragen. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Pas goed op uzelf en uw naasten.

Hartelijk groet,

Team Memora Uitvaartverzorging