Dag en nacht bereikbaar
06-51 82 75 45

Coronavirus

Update zaterdag 13 november 2021

Belangrijkste wijzigingen per 13 november 2021

 

Het virus is weer zeer actief, de basisregels zijn belangrijk:


RIVM postmortale zorgverlening (uitvaartbranche) 

Coronavirus en overlijden
Het coronavirus is een virus dat door besmette druppels die vrijkomen bij hoesten en niezen en (direct) contact overgebracht wordt van mens op mens. 

Besmettingsrisico’s na overlijden
De overdracht van het virus vormt ook risico na overlijden. Het dringend advies is om een overledene door het coronavirus minimaal 24 uur in een speciale ruimte te koelen. Met daarnaast het uitvoeren van handhygiëne na elk contact met de overledene, zijn de risico’s op besmetting tot een minimum te beperken.  

De laatste verzorging vanaf 13 november 2021
Memora Uitvaartverzorging kiest ervoor om de laatste verzorging uit te laten voeren door het zorgteam. Afhankelijk van de ruimte mogen er één of twee nabestaande(n) bij aanwezig zijn. Daarna kan de overledene zonder problemen vervoerd worden naar de plaats van opbaring. De overledene mag zowel thuis als in het uitvaartcentrum opgebaard worden. Thuis is een condoleance (afscheid nemen) niet mogelijk! Dit zal in een uitvaartcentrum of andere locatie plaatsvinden. Goede handhygiëne blijft essentieel na elk contact met de overledene.

De contactmomenten bij u thuis met de uitvaartleidster van Memora Uitvaartverzorging
Samen met u en uw naaste familieleden zullen wij de regelgesprekken bij u thuis houden. Hierbij zullen wij geen handen schudden, afstand houden en een mondkapje dragen. Indien nabestaanden corona gerelateerde klachten vertonen, verzoeken wij deze familieleden alleen via de online communicatiemiddelen aanwezig te zijn. 

Meerijden in de rouwauto (vanaf 13 november 2021)
Dit is helaas niet mogelijk i.v.m. de geringe afstand tussen chauffeur en bijrijder.

Uitvaart-, of afscheidsdienst in crematorium, kerk en andere locatie (vanaf 13 november 2021)
Er geldt een maximum aantal bezoekers voor uitvaarten.

Coronatoegangsbewijzen zijn niet verplicht voor uitvaartcentra met een horecafunctie. Of andere locaties waar een uitvaart plaatsvindt. Wel moet u een mondkapje dragen op plaatsen waar geen coronatoegangsbewijs wordt gevraagd.

Als de condoleance plaatsvindt in een horecalocatie die geen uitvaartlocatie is, dan gelden de coronaregels voor de horeca

Horeca (vanaf 13 november 2021)
Horeca-gelegenheden zijn zowel buiten als binnen open voor groepen mensen. 

Is de condoleance (koffietafel/borrel) op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid? Bijvoorbeeld in een restaurant of zalencentrum. Dan gelden de volgende regels:


Meer informatie
Rijksoverheid

Vaccinatie team Memora
Inmiddels zijn alle teamleden volledig gevaccineerd. Toch waken wij over onze gezondheid. Bij u thuis schudden wij geen handen, houden wij afstand en dragen een mondkapje. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Pas goed op uzelf en uw naasten.

Hartelijk groet,

Team Memora Uitvaartverzorging